18 abril 2024
Debat / Taula rodona
Les dones artistes: les silenciades a la història de l’Art
Data i hora
Dimecres, 1 de març, 2023 - 18.00 h
Lloc
Sala de Juntes del campus Catalunya (Avinguda Catalunya, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

Béatrice Bizot, escultora; Sofia Mata de la Cruz, historiadora de l’art i museologa; Antonio Salcedo Miliani, historiador de l’art, i Rosa M. Ricomà Vallhonrat, museòloga, tractaran de respondre diferents qüestions sobre el rol de les dones artistes. Coneixem les artistes que al llarg dels segles han configurat el nostre bagatge cultural? Les hem pogut estudiar en la historiografia de l’art fins al segle XX?

I al territori, què en sabem de les nostres creadores? Han estat només un fet local? Han transcendit més enllà de les nostres fronteres? Com han tramès la seva creativitat a les generacions futures?

El reconeixement i difusió de l’art en femení és una assignatura encara no assolida només al nostre país? Quins són els referents femenins en la transmissió del coneixement artístic a Europa?

L'acte forma part del Mes per la Igualtat, que impulsa la Unitat d'Igualtat de la URV amb motiu del 8M, el dia Dia Internacional de les Dones. La programació completa es pot consultar al web de la unitat.

Organitzador
Programa Iubilo de la URV
Categoria i paraules clau
Igualtat, Societat i cultura
Compartir