29 març 2024
Homenatge
Reconeixement al Dr. Antoni Gavaldà
Data i hora
Divendres, 26 de novembre, 2021 - 10.00 h
Lloc
Aula Magna de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia (Campus Sescelades, Universitat Rovira i Virgili, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

La Comunitat URV organitza un acte de reconeixement a Antoni Gavaldà, professor titular d'universitat de Didàctica de les Ciències Socials, del Departament d'Història i Història de l'Art, amb docència a la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia (FCEP).

Durant l'acte, professorat de la URV, la UdG, la UAB i la UB, així com també responsables de diferents entitats i institucions amb les que ha col·laborat Gavaldà faran un repàs del seu llegat als àmbits de la didàctica de les ciències socials, de la història i com a ciutadà. Es pot veure el programa complet al web de la FCEP.

Antoni Gavaldà, doctor en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, ha estat fins a l’estiu de 2020 professor titular de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat Rovira i Virgili. Dedica la recerca a la didàctica de les diverses disciplines socials i a la història dels moviments socials i polítics dels segles XIX i XX, amb una obra molt extensa. La seva tesi doctoral, L’associacionisme agrari a Catalunya. El model de la Societat Agrícola de Valls, 1888-1988 (Valls, 1989), ha estat punt d’arrencada bàsic del tema a Catalunya. En els darrers anys ha publicat un seguit de monografies sobre el sindicalisme franquista i la repressió. És impulsor d’un grup de recerca sobre el tractament de la cooperació a l’escola (Ensenyament-Aprenentatge des dels Valors Cooperatius) i forma part del grup de recerca consolidat de la URV "Història, Societat, Política i Cultura des de Catalunya al Món" (ISOCAC). És director de la col·lecció de llibres "Cooperativistes Catalans", editats per Cossetània Edicions i la Fundació Roca i Galès de Barcelona.

El mateix dia es presentarà el llibre que li ha dedicat el professorat (Didàctica, història, cooperació i justícia social. Reconeixement al doctor Antoni Gavaldà), publicat pe Publicacions URV.

Es recomana fer la inscripció prèvia al correu reconeixement.gavalda@gmail.com.

Organitzador
URV
Categoria i paraules clau
Societat i cultura
Compartir