29 març 2024
Conferència
Gitanes i gitanos catalans, històries de vida
Data i hora
Dimecres, 16 de juny, 2021 - 18.00 h
Lloc
Av. Catalunya, Tarragona, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

Dins el Cicle Cultura Catalana, la periodista Cinta S. Bellmunt presenta ofereix la conferència "Gitanes i gitanos catalans, històries de vida".

Cinta S. Bellmunt és periodista, escriptora, biògrafa, comunicadora i arqueòloga. Nascuda a Barcelona el 1963, és llicenciada en Ciències de la Informació, postgraduada en Periodisme Digital i Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana. Ha treballat per mitjans de comunicació com l’AvuiEl País, Agència EFE, TVE o TV3. Des del 1988 realitza accions de socialització de la ciència amb l’arqueòleg Eudald Carbonell, codirector del Proyecto Atapuerca, i és responsable de Comunicació de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social).
 
Bellmunt és autora del llibre Gitanes i gitanos catalans publicat per Editorial Gregal l'any 2019El llibre recull les experiències viscudes per Sicus Carbonell, músic i líder del grup Sabor de Gràcia, que va voltar per tot Catalunya gravant avis i àvies gitanos amb la intenció de saber el passat de la seva cultura. Els gitanos transmeten la seva història de forma oral, de pares a fills. Orientat pel seu avi, Manel Giménez, Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, va anar a localitats tan diverses com Tarragona, Reus, Manresa, Lleida, Tortosa, Girona, Perpinyà, Mataró per entrevistar-hi avis i joves. De la mà de tots ells descobrirem la cultura, la llengua, els costums i la manera de fer de les gitanes i els gitanos catalans i sabrem de la seva història i de la visió que tenen del futur.

D’aquí va sortir el documental Gitanos catalans, de Xavier Gaja i Sicus Carbonell.

Si voleu assistir heu d'enviar un correu a suport.gestio@iubilo.urv.cat

Organitzador
Iubilo-URV
Categoria i paraules clau
Societat i cultura
Compartir