27 juliol 2024
Desigualtats socials, xarxes i salut
Data i hora
Dimecres, 5 de juny - 17.00 h
Lloc
Av. Catalunya, 35, 43002 Tarragona Mostrar mapa [+]
Descripció

Les desigualtats socials, xarxes i salut són el tema central del VIII Col·loqui del Medical Anthropology Research Center (Centre de Recerca en Antropologia Mèdica), que se clebra del 5 al 7 de juny de 2024 a l'Arxiu d'Etnografia de Catalunya, al campus Catalunya de la URV.

L'esdeveniment compta amb la participació de professors i investigadors de diferents universitats que abordaran i analitzaran en quatre taules de debat temàtiques l'impacte de la pobresa i les desigualtats socials en la salut, el paper dels moviments socials, així com les estratègies per donar compte d'aquestes interseccions, com és el cas de la competència estructural i l'anàlisi de xarxes. També hi haurà dues conferències a càrrec de reconeguts experts en la matèria, com ara Jaime Breilh i Seth Holmes. A més, l'encontre servirà de marc per a la realització de la Reunió de la Xarxa d'Antropologia Mèdica i de la Salut de l'Associació d'Antropologia de l'Estat Espanyol (ASAEE).

Les desigualtats socials són la causa principal dels fenòmens de morbiditat i mortalitat humanes, així com dels processos de cerca de salut. Així mateix, la forma en què ens relacionem, o no, socialment esdevé un determinant primordial dels processos de salut/malaltia/atenció. Aspectes com la solitud, la posició desavantatjosa dels actors en les xarxes socials o la forma en què els factors socialment estructurals provoquen aïllament són aspectes fonamentals per entendre la vulnerabilitat de les persones davant la malaltia, així com els obstacles i facilitadors en l'accés als sistemes d'atenció sanitària.

Les inscripcions ja estan obertes a través d'aquest formulari.

Consulteu el programa complet.

Organitzador
Medical Anthropology Research Center de la URV
Categoria i paraules clau
Ciència i tecnologia, Doctorat, Societat i cultura , Salut, Recerca, Docència, Portada URV, Carrera professional
Compartir