27 juliol 2024
Congrés
Congrés internacional "Reptes jurídics i de l'atenció a la infància i a les dones víctimes de la violència"
Data i hora
Dijous, 13 de juny - 09.00 h
Lloc
Universitat Rovira i Virgili (Campus Catalunya), Avinguda Catalunya, Tarragona, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

Els dies 13 i 14 de juny té lloc a la URV el congrés internacional "Reptes jurídics i de l'atenció a la infància i a les dones víctimes de la violència: el model Barnahus, la prova preconstituïda i la protecció a les víctimes de feminicidi".

Els avenços normatius i els nous models d'atenció a les víctimes posen al nostre abast eines per protegir i evitar la revictimització de nens, nenes, joves i dones que han patit o pateixen qualsevol forma de violència física, psíquica, sexual, arribant als casos més extrems de feminicidi i/o violència vicària.

Aquest congrés es projecta des d'una mirada interdisciplinar per abordar, a nivell acadèmic i pràctic, la dimensió jurídica i social de la violència sobre la infància i les dones. S’adreça a persones acadèmiques i professionals de l'àmbit jurídic i de la intervenció social, així com a estudiants, interessades a conèixer els avenços i els reptes pendents en la protecció dels drets, l’acompanyament i la recuperació d'aquestes víctimes des d'una perspectiva nacional i internacional.  

Més informació i registre al web del congrés: https://www.congressos.urv.cat/victimes

Categoria i paraules clau
Societat i cultura , Igualtat
Compartir