15 April 2024
Presentation
Pa i roses. Píndoles per a una altra història de la Catalunya del segle XX
Date and time
Thursday, February 15 - 18:30 h
Place
Llibreria La Capona (Carrer del Gasòmetre, 41, Tarragona) Show map [+]
Description

Presentació a la llibreria La Capona de Tarragona del llibre Pa i roses. Píndoles per a una altra història de la Catalunya del segle XX, de la catedràtica en Història de la URV, Montserrat Duch Plana. Hi intervindran, a més de la historiadora i autora del llibre, Sara Masalias Palou i Júlia Cuadrat Royo, investigadores del grup de recerca ISOCAC de la URV.

Els temps complexos que vivim reclamen una història contemporània inclusiva de la diferència sexual. Aquesta obra, dividida en 5 grans capítols titulats a partir del poema de Maria Mercè Marçal «haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida / i ser tres voltes rebel» recull un conjunt d'articles publicats en revistes acadèmiques en la darrera dècada sobre diferents problemàtiques i aspectes d'interès relacionats amb la dona.

Aquestes «píndoles» pretenen contribuir a repensar la Història de Catalunya del segle passat a partir de les recerques de les historiadores catalanes que, sovint al marge de la historiografia oficial, han maldat per incorporar les dones a la seva investigació.

Organizer
Llibreria La Capona i Editorial Base
Contact
Category and keywords
Reserch
Share