5 December 2023
Journey
Primera jornada interuniversitària contra les violències masclistes a les universitats
Date and time
Tuesday, November 21 - 13:00 h
Place
Edifici Històric de la UB (Gran Via de les Corts Catalanes, 585, Barcelona, Espanya) Show map [+]
Description

El proper dimarts 21 de novembre, la Universitat de Barcelona acollirà la primera jornada interuniversitària contra les violències masclistes a les universitats, que es podrà seguir en directe aquí.

L'acte, que tindrà lloc a l'Edifici Històric de la UB mostrarà, un cop més, el compromís de les universitats catalanes amb l'erradicació de qualsevol forma de violència masclista en el marc del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les dones.

La inauguració correrà a càrrec de la vicerectora d'Igualtat i Gènere, Montserrat Puig, i la presidenta de la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Esther Zapater. L’escriptora i periodista Cristina Fallaràs, guardonada amb diferents premis de comunicació no sexista, pronunciarà la conferència inaugural. Serà presentada per la directora de la Unitat d’Igualtat de la UB, Núria Ferran.

Els protocols universitaris com a resposta

Al febrer del 2023, es va presentar en el marc de la Comissió Dones i Ciència del CIC el protocol-guia contra l’assetjament sexual en l’àmbit universitari, que estableix paràmetres comuns per al seguiment dels protocols específics que té cada universitat. La taula rodona “Resposta de les universitats a les violències masclistes: Protocol-Guia d’àmbit universitari” abordarà precisament el context i l’actualitat d’aquestes eines. Hi participaran Laura Román, secretaria general del CIC; Montserrat Iglesias, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona; Barbara Biglia, professora de la Universitat Rovira i Virgili, i Maria Olivella, directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Oberta de Catalunya. Moderarà la taula Rosa Cerarols, de la UPF.

La jornada continuarà amb una entrevista a la cantant Zahara, a càrrec de la periodista de Catalunya Ràdio, Montserrat Virgili. En la cloenda participaran el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal.

La jornada està organitzada per la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Oberta de Catalunya.

 

Entrada lliure.

Organizer
Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Rovira i Virgili i Universitat Oberta de Catalunya
Category and keywords
Equality
Share