28 març 2024
Seminari
Bicentenari del Trienni Liberal (1820-1823)
Data i hora
Divendres, 1 d'octubre, 2021 - 09.30 h
Lloc
Sala de Graus (Campus Catalunya de la URV, Avinguda Catalunya, 35, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

La revolució de 1820 i el Trienni Liberal (1820-1823) van ser una flama de llibertat en una Europa absolutista i en una Amèrica convulsa. En aquest període van tenir-hi un paper molt important el Camp de Tarragona i les ciutats de Reus i Tarragona. Per aquest motiu el grup de recerca consolidat ISOCAC de la URV ha organitzat un seminari internacional sobre el Bicentenari del Trienni Liberal (1820-1823) especialment dirigit als doctorands d’humanitats, on aquests podran observar i conversar amb investigadors amb una llarga trajectòria de recerca, no solament sobre aspectes històrics concrets. Sinó també sobre aspectes metodològics de recerca.

El seminari internacional "Bicentenari del Trienni Liberal (1820-1823): Revolució, contrarevolució i impacte internacional" també servirà de record i homenatge al catedràtic de la Universitat Pere Anguera amb motiu dels deu anys del seu traspàs, i al professor Josep Fontana Lázaro, Doctor Honoris Causa per la URV.

Se celebrarà al llarg de tot el dia 1 d’octubre al Campus Catalunya i compta amb la col·laboració científica de la Universitat de Saragossa i la Universitat de València.

El programa complet es pot descarregar al bloc del grup de recerca ISOCAC. La inscripció per obtenir el certificat d'assistència cal fer-la al correu electrònic grupisocac@gmail.com.

El seminari es pot seguir en directe a través del canal de Youtube del mateix grup de recerca

Els objectius del Seminari són:

- Donar a conèixer i debatre entre els historiadors i els doctorands les noves recerques sobre el Trienni Liberal.

- Analitzar la importància del Trienni Liberal en la configuració de la societat contemporània catalana i espanyola.

- Analitzar la repercussió europea i americana del Trienni Liberal. 

- Retre homenatge i reconeixement als professors Pere Anguera i Josep Fontana per la seva aportació fonamental a l’estudi de la revolució liberal.

- Afavorir la relació entre els investigadors consolidats i els doctorands sobretot pel que fa a metodologia de recerca en estudis humanístics.

Organitzador
Grup de recerca ISOCAC
Categoria i paraules clau
Doctorat, Societat i cultura
Compartir