16 octubre 2024
Cinema
Festival de Cinema Indígena IndiFest 2024
Data i hora
Dimecres, 16 d'octubre - 11.00 h
Lloc
Universitat Rovira i Virgili (Campus Catalunya), Avinguda Catalunya, Tarragona, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

Una de les sessions del Festival de Cinema Indígena de Barcelona INDIFEST 2024, tindrà lloc el dimecres 16 d'octubre a la Sala de Juntes del Campus Catalunya de la URV. Aquest esdeveniment serà una oportunitat per conèixer, a través del cinema, les lluites i resistències dels pobles indígenes en la defensa dels seus territoris i la sostenibilitat de la vida.

Al voltant d'aquestes temàtiques es projectaran els següents curtmetratges:

  1. Guardianas del lago
    Una nova albada, un nou despertar. Un col·lectiu de dones indígenes aj tz’utujilaa’ lluita contra els empresaris del sector del plàstic per salvar el llac Atitlán de Guatemala. Les seves veus volen ser silenciades, però elles emprenen un llarg viatge per enfrontar-se als culpables directes d’aquest ecocidi i així conservar la vida de l'”Àvia Llac”.
  2. Huexca en resistència
    “Huexca en resistència: deu anys de lluita” és un homenatge a un poble nahua que s’enfronta a l’espoli causat pel megaproyecte energètic i hidroextractivista Plan Integral Morelos (PIM) impulsat per l’estat mexicà en associació amb empreses espanyoles. Homes i dones armats amb la seva dignitat s’enfronten al monstre de l’espoli i la violència defensant la seva aigua i el seu territori.

A més, hi haurà la participació especial de Domingo Hernández Ixcoy (Maya K’iche’, Guatemala) i Claudia Anleu Hernández (URV).

Detalls de l’esdeveniment:

  • Data: 16 d’octubre
  • Horari: 11:00 - 14:00 hrs
  • Lloc: Sala de Juntes, Campus Catalunya, URV (Avinguda Catalunya, 35. Tarragona)

Per a més informació es pot consultar la pàgina web del festival: https://indifest.org/.

Categoria i paraules clau
Societat i cultura
Compartir