9 setembre 2024
Exposició
Exposició Parelles artístiques. Experiències creatives per la salut mental a les Terres de l’Ebre
Data i hora
Dilluns, 16 de setembre - 08.00 h
Lloc
Vestíbul del Campus Terres de l’Ebre de la URV. (Av. Remolins, 13-15. Tortosa) Mostrar mapa [+]
Descripció

L’exposició és un projecte original d’Osonament, amb el suport de Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA. Actiu des del 2006, busca millorar la qualitat de vida de persones amb problemes de salut mental i addiccions a Osona.

Aquest projecte consisteix en la creació i posterior exposició d'obres realitzades per parelles d'artistes, un dels quals vinculat a recursos de salut mental. Més enllà de l'exposició, es valora el procés creatiu que viu cadascuna de les parelles. La iniciativa facilita que les persones puguin gaudir de l’art com a forma d’expressió i creixement, impactant positivament en el seu benestar.

Gràcies al seu èxit, el projecte s'ha expandit a altres entitats de Catalunya. La Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre, especialment el servei de rehabilitació comunitària de Tortosa, hi participa des del 2023. Les obres que es poden veure al Campus Terres de l’Ebre de la URV són el resultat del diàleg artístic de participants del territori i d’altres indrets de Catalunya.

L’objectiu del projecte és afavorir la rehabilitació i reinserció de persones amb problemes de salut mental, i canviar la visió estigmatitzada que existeix a la societat vers els trastorns mentals. Amb aquesta iniciativa, que es desenvolupa a gran part del territori català, es pretén canviar la mirada de la societat.

La mostra del Campus està organitzada per la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre i el Campus Extens de la URV, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona.

Organitzador
Campus Terres de l'Ebre
Contacte
Categoria i paraules clau
Societat i cultura , Campus extens
Compartir