27 abril 2024
Jornades
III Jornada Internacional sobre Drets Reals
Data i hora
Dijous, 4 d'abril - 14.30 h
Lloc
Sala de Juntes de la Facultat de Ciències Jurídiques (Universitat Rovira i Virgili (Campus Catalunya), Avinguda Catalunya, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

Les àrees de Dret internacional privat de la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barecelona i la Universitat de Lleida organitzen la "III Jornada sobre drets reals en el Dret Internacional Privat a la Unió Europea. Les normes de conflicte sobre els drets reals a la UE: statu quo y propostes de futur".

La jornada s’ocupa d’analitzar les normes de conflicte que determinen la llei aplicable als drets reals. El debat que es proposa és especialment rellevant en un moment en què cada cop són més les associacions acadèmiques (GEDIP y EAPIL) i els internacional privatistes favorables a una proposta legislativa per part de la Unió Europea en la matèria.

Atesa la inactivitat del legislador de la UE (a diferència dels Estats Units) de proposar un Reglament sobre la llei aplicable als drets reals, es presentaran les propostes acadèmiques del GEDIP i de l’EAPIL durant les Jornades.

Es pot consultar el programa complet al web del Departament de Dret Privat, Processal i Financer.

Organitzador
URV, UB i UdL
Categoria i paraules clau
Recerca
Compartir