27 abril 2024
Exposició
Bendita inocencia, d'Antonio Luque
Data i hora
Dijous, 14 de març - 19.30 h
Lloc
URV CRAI campus Catalunya, Avinguda Catalunya, Tarragona, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

L'exposició d'Antonio Luque, que es pot visitar fins el 14 d'abril als diferents espais del CRAI del campus Catalunya, ajuda a mostrar que totes les representacions de la realitat amaguen jocs, formes subjectives d'observar o arquetips narratius i que són els textos els que determinen el que veiem a les imatges.

"Bendita Inocencia" recull cinc fotografies de diferents homes anònims -d'una llista de prop de 60- , que van acompanyades de noms més o menys coneguts, com Jeff Bezos, fundador d'Amazon; Bill Gates, fundador de Microsoft; Amancio Ortega, fundador d'Inditex, Ma Huateng, fundador, president i conseller delegat de Tencet, empresa dedicada a la tecnologia i Internet, que reuneix els més grans grups de jocs i entreteniment del món o Alice Walton, la única del llistat, hereva de la fortuna del fundador de Wal-Mart, l'empresa minorista més gran del món.

Anotnio Luque és un cercador d'imatges extraviades a llibreries de vell i rastres de segona mà. Persegueix arxius fotogràfics de persones anònimes, procedents d'estudis clausurats i escombraires de la memòria. Amb ells crea móns de ficció o narratives viruals inspirades pels rostres, entorns i posats de les persones fotografiades i els converteix en actors dels seus projectes. No està interessat en allò que van ser, sinó en allò que poden arribar a ser.

Les imatges d'aquests homes joves rescatats de l'arxiu d'un fotògraf de barri actuen com a representació de cadascun dels noms dels herois triomfadors i milionaris.

 

Organitzador
Aula d'Art de la URV
Categoria i paraules clau
Institució
Compartir