18 abril 2024
Presentació
Síndromes de Sensibilització Central i Activitat Física
Data i hora
Divendres, 8 de novembre, 2019 - 09.00 h
Lloc
Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida (C. de Montserrat Roig, Lleida) Mostrar mapa [+]
Descripció

Els síndromes de sensibilització central inclouen patologies com la fatiga crònica, la fibromiàlgia o la sensibilitat química múltiple. Un llibre editat per Publicacions URV analitza com l'esport pot allegerir en gran part aquestes patologies. Es tracta de Síndromes de Sensibilització Central y Activitat Física, coordinat pel Cap de Reumatologia de l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, Lluís Rosselló; i la professora d'Infermeria del campus Terres de l'Ebre de la URV, Pilar Montesó. El volum inclou articles de diversos professionals tant del Departament d'Infermeria de la URV, com de la Universitat de Lleida i els hospitals Verge de la Cinta de Tortosa, i de Santa Maria de Lleida. 

La presentació tindrà lloc en el marc de la Jornada de SCC i Activitat Física, en la qual s'exposaran alguns dels capítols del llibre: L'exercici físic com a eina imprescindible del tractament multidisciplinari de la fibromiàlgia i Valoració d'aprofitament d'oxigen en la doble prova d'esforç com a possible biomarcador en el diagnòstic de la síndrome de la Fatiga Crònica, així com també es presentarà el projecte de la fibromiàlgia en homes que lidera Pilar Montesó i per al qual hi ha una campanya de micromecentatge oberta per a recaptar-hi fons.

Organitzador
Facultat d'Infermeria de la URV i Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida
Categoria i paraules clau
Salut, campus Terres de l'Ebre, Fatiga crònica, fibromialgia, Infermeria, Lluís Rosselló, Medicina, Pilar Montesó, Universitat de Lleida
Compartir