25 abril 2024
Conferència
Els infants no senten dolor..., o sí?
Data i hora
Dimarts, 12 d'abril, 2016 - 20.00 h
Lloc
Cafè La Cantonada (Carrer de Fortuny, 23-25, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

El cafè científic "Els infants no senten dolor..., o sí?" és a càrrec de Jordi Miró, professor de Psicologia a la URV.

Fins fa relativament poc temps es pensava que els infants no sentien dolor. O que, en cas de tenir-ne, aquest desapareixia fàcilment i sense deixar seqüeles. El cas és, però, que la realitat és ben lluny d’aquesta imatge idíl·lica. Malauradament, la força d’aquesta creença encara és present en l’activitat clínica i sanitària. Avui dia, per exemple, a Catalunya encara no hi ha cap unitat multidisciplinària per al tractament del dolor crònic infantil, tot i que sí que n’hi ha per atendre les necessitats dels adults.

En aquesta xerrada, Jordi Miró, que és catedràtic de Psicologia de la Salut de la URV, investigador ICREA-Acadèmia i director de la Càtedra de Dolor Infantil URV-Fundación Grünenthal, parlarà del dolor infantil, i especialment del dolor crònic, així com dels efectes que té, les possibles causes i el que es podria fer per millorar aquesta situació.

L'acte forma part de la iniciativa Ciència a La Cantonada. Organitza la URV (ComCiència) i col·labora el Cafè La Cantonada. Teniu informació de tots els actes previstos aquí.

Organitzador
ComCiència, Unitat de Comunicació de la Ciència de la Catalunya Sud
Categoria i paraules clau
Ciència i tecnologia
Compartir