28 març 2024
Presentació
La nostra gran il·lusió. Els inicis del cinema als pobles del Montsià
Data i hora
Divendres, 8 de juny, 2018 - 19.30 h
Lloc
Sala d'actes (Museu de les Terres de l'Ebre, C/Gran Capità, 34, Amposta) Mostrar mapa [+]
Descripció

Editat per Publicacions URV, el llibre La nostra gran il·lusió. Els inicis del cinema als pobles del Montsià és un treball de recerca realitzat per Pedro Nogales i José Carlos Suárez, de la Unitat d'Investigació del Cinema. Se centra en un període històric força desconegut, des de principis del segle XX fins als anys 40, una etapa en què el cinema estava a les beceroles i no hi havia encara sales de cinema específiques. Sovint eren les entitats i associacions d'aquests pobles els que programaven les projeccions. A més els autors també s'han trobat amb l'entrebanc que molta de la documentació de l'època es va destruir durant la Guerra Civil.

La presentació anirà a càrrec dels autors i del director del Museu de les Terres de l'Ebre, Àlex Farnós. L'acte també comptarà amb la intervenció del rector en funcions de la URV, Josep Anton Ferré; i de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, que també és president del Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre.

Organitzador
Unitat d'Investigació de Cinema de la URV, Campus Extens de la URV a Amposta, Publicacions URV, Diputació de Tarragona, Ajuntament d'Amposta i Museu de les Terres de l'Ebre
Categoria i paraules clau
Campus extens, Recerca, Societat i cultura , cinema, Montsià, Museu Terres de l'Ebre
Compartir