29 març 2024
Jornades
Innovació i economia circular
Data i hora
Dijous, 10 de maig, 2018 - 09.00 h
Lloc
Sala de graus de l'ETSEQ, campus Sescelades (Av. Països Catalans, 26, 43007, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

La jornada tècnica Innovació i Economia Circular tractarà de la interacció entre l'economia i aspectes ambientals a través de les intervencions de sis experts i un col·loqui posterior. El programa és el següent:

09.00h. Benvinguda, a càrrec de Joan Salvadó, catedràtic del Departament d’Enginyeria Química de la URV, i salutació del rector de la URV, Josep Anton Ferré.

09.15h. La innovació com a eina de desenvolupament sostenible. Penetració de la Química Verda a Europa, a càrrec de Joan Romero, conseller delegat d’ACCIÓ, i Dolors Nuñez, consultora d'Internacionalització Sectorial d'ACCIÓ (Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya).

09.40h. Eines d'innovació i control de la qualitat de l'aire, a càrrec de Francesc Borrull, catedràtic de Química Analítica de la URV.

10.05h. L’economia circular i l’impacte sobre les smarts-cities, a càrrec de Santiago Castellà, director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City URV.

10.30h. Pausa-cafè

11.00h. La visió dels residus com a recursos en el marc d’una Economia Circular, Josep Mª Serena, president de la Comissió de Medi Ambient del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

11.25h. Una nova tecnologia basada en el reciclatge molecular converteix matèries inservibles en productes químics, a càrrec de Michel Chornet, vice-president i project execution and plant pperations Enerkem.

11.50h. Col·loqui moderat per Joan Salvadó.

12.30h. Fi de la Jornada.

Organitzador
Departament d'Enginyeria Química
Contacte
Categoria i paraules clau
Ciència i tecnologia, Economia i empresa
Compartir