25 abril 2024
Conferència
Las pulsiones: cómo escribimos con el cuerpo
Data i hora
Dijous, 14 de setembre, 2017 - 18.00 h
Lloc
sala de juntes de campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, 43002 Tarragona, España) Mostrar mapa [+]
Descripció

La conferència: "Las pulsiones: cómo escribimos con el cuerpo", la pronuncia Jean Michel Vappereau, psicoanalista i matemàtic. La traducció va a càrrec d’Ángeles Moltó, psicoanalista.

Analitzant i alumne de Jacques Lacan, Vappereau segueix la investigació lacaniana per distingir la paraula i l’escriptura: “Cal explicar com entrem en aquest pulmó d'acer que és el llenguatge, que permetrà, caient sobre el cos, activar les funcions corporals. Això comença a esdevenir escriptura amb el narcisisme”, diu. La seva aposta és desenvolupar i formular les propostes que Lacan deixava inconcluses per fonamentar un saber —la psicoanàlisi— que, per abordar el seu objecte, demana una lògica diferent de la lògica clàssica i un espai no tridimensional que formalitza la topologia. Lectura i escriptura constitueixen al subjecte i a la societat: la psicoanàlisi té responsabilitat en l'àmbit social.

Organitzador
OIR –Associació Psicoanalítica, Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social i Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social (MAUMIS)
Categoria i paraules clau
Societat i cultura , Antropología
Compartir